Belföld

Juhász: Orbánék betiltanák a sípolást

A rendőrség nem engedélyezte, hogy az Együtt március 15-én síposztó pontokat létesítsen a Nemzeti Múzeum környékén. Juhászék beleállnak a tiltásba.

A Facebookon közölte Juhász Péter, az Együtt elnöke, hogy amellett, hogy a sípolást betiltották az Együtt szimpatizánsainak és Orbán Viktor ellenzőinek március 15-én, a rendőrség személyesen is elment az Együtt központjába. Ott közölték, hogy a párt tervezett síposztó pontjait sem engedélyezik, mert akadályoznak egy bejelentett rendezvényt (a rendőrség rendkívül kacifántos, még az ENSZ egy közgyűlési határozatát is a dologba keverő indoklása itt olvasható).

Juhász szerint nem teheti meg ezt a rendőrség, kéri őket, ne asszisztáljon Orbán akaratához. Szerinte a gyülekezési törvényt sérti a rendőrség döntése, mert sem a közlekedést, sem a népképviseleti szervek működését nem akadályozza egy együttes pult.

Mivel a három bejelentett síposztó pontot megakadályozták, Juhász most hatot fog bejelenteni, ha azt is betiltják, akkor 12-t, aztán minden egyes emberhez bejelentenek egy pontot.

Érdekesség, hogy Juhász kifejezetten azt kéri, aki sípolni vagy zajongani megy, az csak Orbán beszéde alatt tegye, ugyanis október 23-án akadt egy-két szimpatizánsuk, akik máskor – egyes vádak szerint a Himnusz alatt is – fütyültek. Az Együtt egyébként reggel 9-re várja a saját támogatóit a Petőfi-szoborhoz. Juhászék amúgy azt követelik, Orbán tartson közmeghallgatást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik