Belföld

Földbe ássák a légvezetéket, épp az államtitkár balatonalmádi nyaralójánál

távvezeték (távvezeték, )
távvezeték (távvezeték, )

Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár balatonalmád nyaralója (illetve a gyermekei nyaralója, neki csak haszonélvezeti joga van) fölött nem fogja rontani a kilátást a 22 kilovoltos légvezeték, ugyanis a földbe ássák azt. Na nem mindenhol, csak azon a bő 200 méteres szakaszon, amelynek környékén  Kovácsék nyaralója áll – tudta meg az Index.

A lap megpróbált utánajárni, hogy a döntésnek van-e bármi köze ahhoz, hogy a politikusnak elég erős kapcsolatai lehetnek a megyében, vagy pusztán szakmai indokok miatt kell mindezt meglépni. Főleg, hogy az Index szerint a vezeték föld alá vitelét régóta sürgetik a lakók, és most kicsit kiborultak azok, akik fölött megmarad majd.

A portálnak érdemben sem az önkormányzat, sem az E.On, sem a Miniszterelnökség, sem a vezetéket tervező cég nem válaszolt.

UPDATE: A Miniszterelnökség közleményben reagált

A cikk megjelenése után, péntek délelőtt a Miniszterelnökség közleményben kommentálta az Index értesüléseit. Ezerint

Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár nem kezdeményezte az elektromos közműkiváltást a Szabadság-kilátó utcában, azt csak tudomásul vette. Tehát az ezzel kapcsoltban megjelent sajtóhíradások több ténybeli csúsztatást is tartalmaznak. A közműkiváltás szándékáról, mint haszonélvezeti joggal rendelkezőt a beruházás tervezője tájékoztatta, csakúgy, mint azt a közel 10 ingatlantulajdonost is, akiket a beruházás érint. A tervezett megoldás a hatályos településrendezési terv előírásaival összhangban áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik