Belföld

Fekete-Győr: Az ügynököket a Fideszben kell keresni, magas pozíciókban

Fekete-Győr Andrással, a Momentum Mozgalom (MoMo) elnökével készített interjút a Magyar Nemzet. A beszélgetésben előkerült a kormányközeli sajtóban pörgetett állítás, miszerint a szervezet lenézi a vidékieket. A MoMo elnöke szerint ez már csak azért is nonszensz feltételezés, mert tagságuk nagy része nem is budapesti. Mint mondta:

Az ország Budapest-központú, tele van vidékről oda költözött, vagy oda egyetemre járó emberekkel. Ez mesterséges szembeállítás, a Fidesz így gerjeszti a feszültséget, mert nem találtak jobbat.

Szóbakerültek a sikeres olimpiaellenes aláírásgyűjtés utáni terveik is, így az ügynökakták kérdése is. Fekete-Győr megerősítette korábbi állásfoglalásukat, miszerint addig nem fejeződik be a rendszerváltás, amíg a döntéshozók zsarolhatók és nem rendeződik e jelenlegi helyzet. Hozzátette:

A Fidesz nemzetinek hazudja magát és minket ügynököz le, de az ügynököket valószínűleg az ő soraikban kell keresni, méghozzá magas pozíciókban.

Emlékeztetett:  egy 2002-es vizsgálat szerint minden addigi kormányban voltak ügynökök. Mint mondta, elképzelhető, hogy az ügynökakták ügyében is lesz aláírásgyűjtés, de Magyarországon nagyon nehéz népszavazást kezdeményezni. A beszélgetésből kiderült, hogy egyelőre nem lehet tudni, mikor alakult párttá a mozgalom. Szombaton tartják alakuló ülésüket, aztán a bíróságtól függ, hogy mikor jegyzik be pártként őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik