Belföld

Rezesova megtanult magyarul és jövőre szabadulhat

eva rezesová (eva rezesova, )
eva rezesová (eva rezesova, )
Az M3-ason négy ember halálát okozó szlovák nő kifogástalanul viselkedik a börtönben, ezért másfél év múlva szabadlábra helyezhetik.

Jövőre szabadulhat a szlovák Eva Rezešová, aki börtönbüntetését tölti az M3-as autópályán 2012 augusztusában történt halálos karambol okozásáért. A Bors arról ír, hogy jó magaviselet esetén engedhetik ki másfél év múlva, és ezzel nincs is problémája.

Rezešová jogerősen 9 év börtönt kapott, amiért anno hátulról nagy sebességgel belehajtott egy Fiatba a sztrádán Bagnál, ami felborult, kigyulladt és négy ember bennégett a roncsokban.

A nő kezdetben nehezen viselte a bezártságot, de aztán megbékélt a sorsával a lap szerint. A Bors úgy tudja, a nő a budapesti Gyorskocsi utcai börtön egyik többszemélyes zárkájának lakója. Sokan látogatják rendszeresen: édesanyja, a gyerekei, barátai, ügyvédei.

A börtönben eddig egyetlen fegyelmi ügye sem volt, kifogástalan a magatartása. Ennek köszönhetően kerülhet feltételesen szabadlábra büntetése kétharmadának letöltése után. Korábban amúgy dolgozhatott egy varrodában, de most nincs munkája. A külsejét nem hanyagolja el, sminkelni eleve szabad a börtönben is.

A Bors szerint Rezešová a pere előtt is beszélt pár szót magyarul, de a börtönben egész jól megtanulta a nyelvet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik