Közélet

Családja miatt nem kért perújrafelvételt Rezesova

szlovak-gazolo(210x140)(1).jpg (ingyenes, eva rezesova)
szlovak-gazolo(210x140)(1).jpg (ingyenes, eva rezesova)

Májusban már írtunk arról, hogy „mintarab” a Gyorskocsi utcában fogva tartott Eva Rezesova. Az ittasan halálos balesetet okozó szlovák milliomosnő beilleszkedett a börtönben, már az átszállítását se kéri. Két gyermeke és édesanyja rendszeresen látogatja.

A Blikk most azt írja, bár lehetősége lett volna, nem kért perújrafelvételt. Ennek oka, hogy nem akarja családját kitenni az újabb tárgyalások okozta megpróbáltatásoknak Inkább leüli büntetését, közben pedig a börtön varrodájában dolgozik.

A lapnak dr. Kamarás Péter ügyvéd azt mondta,

a perújrafelvétel egy különleges eljárás, aminek akkor van létjogosultsága, ha új bizonyítékok merülnek fel. Ezek jelenthetik az elítélt felmentését, vagy azt, hogy sokkal enyhébb büntetést kaphat, mint kapott alapesetben. Fontos azonban, hogy perújrafelvételt nemcsak a védő, de az ügyész is kérhet. Aki erről a lehetőségről lemond, esélyt sem ad magának a kedvezőbb ítéletre.

Mint ismert, a végzetes baleset 2012 augusztusában történt az M3-as autópályán. Az ittas nő egy kocsinak ütközött, hátulról szaladt bele a járműbe, amely így nekicsapódott a szalagkorlátnak. Az autó kigyulladt, benne négy utasával. Hárman bennégtek a kocsiban, negyedik társukért küzdöttek az orvosok, de két nappal később ő is meghalt a kórházban. A nőt kilenc év börtönre ítélték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik