Belföld

Elszámoltatná Mikola Istvánt a Jobbik

A párt vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a fideszes politikus ellen, akiről kiderült: a volt felesége után járó pótlékot is megtartotta magának.

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Mikola István ellen a Jobbik. Korábban a 24.hu írta meg, hogy a fideszes politikus OECD-nagyköveti szolgálata alatt a felesége után járó, havonta mintegy félmillió forintos pótlékot megtartotta magának, és 2014-es államtitkári vagyonbevallásából kihagyta a nagykövetként szerzett bevételeit. A hazai átlaghoz képest kiemelkedően magas diplomatafizetése a megtakarításaiban egyáltalán nem jelent meg.

Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő, a Mentelmi Bizottság tagja közölte: „nyilvánvalóan hamis” vagyonnyilatkozata miatt kezdeményezik az eljárást Mikola ellen. A párt az ügyet a vagyonnyilatkozati rendszer totális bukásaként jellemezte, emellett azt is beszédesnek tartja, hogy sem a Fidesz, sem a baloldali pártok politikusai „nem merik” közzétenni a velük közös háztartásban élő hozzátartozóik vagyonnyilatkozatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik