Közélet

Tízmilliós antik bútorokon marakodik Mikola István és volt felesége

mikola istván (Array)
mikola istván (Array)

A Blikk tudta meg, hogy bár tavaly áprilisban bontóperük lezárult, a vagyonmegosztással nem boldogul Mikola István fideszes politikus, külügyi  államtitkár és volt felesége, Fülemen Róza. A lap információi szerint egyebek mellett tízmilliós antik bútorokért, többek között

egy Bidermeier asztalért, fotelért, fali óráért, szalon garnitúráért, egy hatalmas antik tükörért és egy XIV. Lajos korabeli intarziás író-szekreterért folyik a küzdelem lassan két éve.

Fülemen Róza állítása szerint a válás kimondása óta leginkább ügyvédi leveleken keresztül kommunikálnak, közös vagyonuk pedig szinte nem is volt: vagyont csak ő vitt a házasságba.

Közös használat?

A Mikola-Fülemen házaspár kapcsolata már évekkel ezelőtt megromlott, így az asszony visszakövetelte a politikus testvérénél, Lajosmizsén tárolt, általa jóval a házasságuk előtt vásárolt értékes bútorokat, amelyeket a mai napig nem kapott meg, bár több ügyvédi levelet is küldött. Sőt: feljelentést is tett lopás miatt, ismeretlen tettes ellen, ám a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség 2015. december 8-i határozata szerint a nyomozást megszüntették.

Mikola István volt felesége szerint ellentmondásosan érvel: egyszer azt állítja, hogy a bútorokat közösen használták, felújításukhoz hozzájárult, így igényt formálhat azokra, máskor pedig azt, hogy Fülemen Róza elvihetné az értékes ingóságokat, de nem kereste meg őt. A volt feleség ezt cáfolja és kitart amellett, hogy az antik, családi bútorok őt illetik, ezt számlákkal is igazolni tudja. Mikola István azt írta a lapnak, hogy nem kíván foglalkozni az üggyel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik