Belföld

A Jófogáson árulják a bebukott naperőmű-tenderen nyertes céget

A kft. 212 millió forintot kapott volna napelem-park létesítésére, ha nem függesztik fel a pályázatot.

A Jófogás apróhirdetési oldalon árulják azt a céget, amely 212 millió forintot nyert a botrányos naperőmű-tenderen a tiszaszigeti napelem-park létesítésére – szúrta ki az Átlátszó.

A cég végül nem kapta meg a pénzt, mert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felfüggesztette az összesen nyolcmilliárdos összegű tendert, miután kiderült, hogy a nyertesek túlnyomó többsége frissen alapított, korábban más tevékenységet nem végző vállalkozás, és közülük néhány a pályáztató szervezethez is köthető.

A KGB Menedzser Consulting Kft-t százezer forintért hirdeti a Jófogáson egy könyvelőcég, miközben jegyzett tőkéje félmillió forint. A vállalkozás a 2015-ös évet 8,5 millió forint veszteséggel zárta, kötelezettségei meghaladták a 13 millió forintot.

A cég egyetlen tulajdonosa a pécsi Pap Kornél, aki 2014-ig érdekelt volt a pénztárgép-biznisz egyik kulcsszereplőjeként számon tartott Mobil Adat Kft-ben, ami 2 milliárd forintos forgalom mellett félmilliárdos hasznot termelt 2015-ben. Miután Pap kiszállt, Garancsi István szerzett üzletrészt a kft-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik