Belföld

Gyilkosság a Hajógyári-szigeten: rejtélyes tanúra várnak

Egy ismeretlen személy jelentkezett, hogy fontos információi vannak a hat évvel ezelőtti esetről, de a csütörtöki tárgyaláson nem tett vallomást.

Nem jelent meg a csütörtöki tárgyaláson az az ismeretlen tanú, aki az ügyészségen jelentkezett azzal, hogy fontos információkkal rendelkezik a Hajógyári-szigeten hat éve történt haláleset kapcsán – írja a Blikk. Igaz, jelezte is, hogy nem tesz személyesen vallomást, de azt ígérte, megteszi írásban – ez sem történt meg.

Az áldozat családjának ügyvédje, Farsang Andrea azt mondta: a „rejtélyes” tanút a bíróság megidézte a következő tárgyalásra, de várhatóan védett tanúvá nyilvánítják, így személyesen továbbra sem lehet őt megismerni.

Haraszti Géza 2011 decemberében vesztette életét. Az egyik éjjel a Hajógyári-sziget egyik szórakozóhelyén volt, és ittasan véletlenül nekiment az egyik ott dolgozó biztonsági őrnek, aki a földre taszította, majd egy társával lerángatták a ruháit, kivitték a szórakozóhely elé és tovább bántalmazták. Ezután valakik egy több mint hat méter magas palánkon átdobták a férfit, aki a Dunába zuhant.

A meggyanúsított biztonsági őrök tagadták bűnösségüket, végül a Fővárosi Törvényszék fel is mentette az emberölés vádja alól, mert nem látta bizonyítottnak, hogy ők követték el a bűncselekményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik