Belföld

Nem nyomoznak a lehallgatott ózdi polgármester ellen

janiczak (Array)
janiczak (Array)
A jobbikos polgármestert szerinte lehallgatták, ezért ő is próbálkozott egy diktafonnal. A rendőrség nem talált bűnre utaló gyanút.

Nem indult eljárás Ózd jobbikos polgármestere, Janiczak Dávid ellen, aki lehallgatási botrányba keveredett: állítása szerint lehallgatták őt, de ezért ő is lehallgatott másokat diktafonnal. A borsodi rendőr-főkapitányság közölte,

a feljelentést a bűncselekmény gyanújának hiánya miatt utasították el.

A botrány lényege az volt, hogy Janiczak egy Facebook-posztban – amihez egy félpucér képet is mellékelt magáról – kijelentette, őt lehallgatták a polgármesteri irodájában. Januárban derült ki, hogy Janiczak egy hangfelvételen arról beszélt, ő is elhelyezett egy diktafont lehallgatási céllal, de az végül csődöt mondott. Ez után jelentették fel.

Janiczak akkor azt mondta, azt akarták csak kipróbálni, el lehet-e rejteni diktafont a Jobbik-irodában, készíthető-e így hangfelvétel. A felvetteket azonnal törölték volna – tette hozzá. Indoklásul azt mondta, többször olyan információk kerültek ki a beszélgetéseikről, amiknek nem kellett volna.

A Janiczak feljelentése miatt indult nyomozás még folyamatban van, a gyanú tiltott adatszerzés, a rendőrség még ismeretlen tettes ellen nyomoz.

(Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik