Belföld

Ózdi járőr mentette meg a házaspárt és egyéves gyermeküket

Rendőr mentette meg az ózdi házaspárt egy éves kisgyermekével együtt, miután a kéményből már méteresnél is nagyobb lángok csaptak ki.

Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársa szolgálati feladatainak ellátása közben látta, hogy a városban, a Pázmány úton egy családi ház kéményéből körülbelül egy méteresnél is nagyobb lángok csaptak fel. Felmerült a gyanú a rendellenes működésre, ezért a rendőr figyelmeztette a házaspárt, hogy egy éves kisgyermekükkel együtt hagyják el az ingatlant – írja a police.hu rendőrségi honlap.

A járőr időközben értesítette a kollégáit és a Katasztrófavédelem munkatársait, akik kiérkezésük után megtették a szükséges intézkedéseket.

A rendőr feltételezése nem volt alaptalan a padlástér ugyanis már megtelt füsttel, a kémény pedig izzásig hevült, ami könnyen lángra boríthatta volna a tetőszerkezetet. Az elsődleges szakvélemények alapján az égéstérben felgyülemlett korom okozhatta a rendellenességet. A házaspár a  probléma megoldásáig rokonokhoz költözött, személyi sérülés nem történt.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik