Belföld

Egyre durvább, riasztást adtak ki az ónos eső miatt

Már nemcsak a vörös figyelmeztetés érvényes.

Több megyében és Budapesten is harmadfokúra emelték az ónos eső miatt a figyelmeztetést. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ugyanakkor frissítette a veszélyjelzést, kiadta járásokra érvényes riasztását is, vagyis a következő órákban még durvább lesz a helyzet. A délutáni óráktól intenzívebbé válik a csapadék.

Az ország döntő részén (nagyjából a  Győr-Budapest-Debrecen vonaltól délre, kivéve a Tiszántúl keleti részét, és a Dunántúl északnyugati részét) jelentős mennyiségű (több milliméternyi) ónos eső hullhat.

Szerda reggelig a Pécs-Budapest sáv körüli megyékben akár 10-15 milliméternyi ónos eső hullhat.

Szerda napközben a Győr-Debrecen vonaltól északra várható több milliméternyi ónos eső kiemelten az Alföld északi részén és az Északi-középhegység előterében várható, ettől délre inkább esőre lehet számítani. Szerda éjfélig az Északi-középhegység térségében a legtöbb helyen 5-15 centi hó eshet, Nógrád megyében, illetve Pest megye északi részein még ennél is több. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -7 fok között alakul. Szerdán a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán +3 és -4 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.

A Magyar Közútkezelő azt közölte, folyamatosan szórják az utakat, de aki teheti, ne induljon útnak. A katasztrófavédelem is fokozott óvatosságra intett, kérte, mindenki kísérje figyelemmel a hatóságok közleményeit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik