Belföld

Hagyó-per: A CÖF-nek adott igazat a Kúria

hagyó miklós (Array)
hagyó miklós (Array)
A CÖF még az előző választásokkor plakátolt Hagyó Miklóssal és társaival, ami miatt ők perre mentek. A Kúria azonban a CÖF-nek kedvezett.

A 2014-es választások előtt a kormányközeli Civil Összefogás Fórum (ami hivatalosan a Békemeneteket szervezi, amikről azt írta hétfőn a Magyar Idők, hogy mégis a kormány a szervező) szórólapokkal emlékeztette a lakosságot, mit tett a balliberális vezetés Budapesttel.

Emiatt Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes és Mesterházy Attila volt MSZP-elnök beperelte a szervezetet (bár a félig névrokon Ernő ült a BKV-ügyben a vádlottak padján). A CÖF most lelkendezve számol be róla, hogy már a legfelsőbb bírói szint, a Kúria is elutasította Hagyó felülvizsgálati kérelmét. A bíróság szerint nem volt jogsértő az az állítás, hogy

a 2010 előtti bukott baloldali politikusoknak olyan bűneik vannak, ami miatt nem érdemelnek több lehetőséget a magyar emberektől.

A CÖF-CÖKA szerencsére jótanáccsal is ellátta Hagyóékat és a 2010 előtt a fővárost vezető politikusokat. A lényeg, hogy

ne próbálják tovább az igazságot elfedni és valljanak színt a 4-es metró kapcsán az ellopott pénzek tekintetében.

Hagyó Miklóst még egy éve ítélte első fokon két év, négy évre felfüggesztett börtönre a Kecskeméti Törvényszék hűtlen kezelés vádjával. A vád szerint a Hagyó Miklós vezetésével működő bűnszervezet 2008 augusztusáig egymilliárd forintot meghaladó vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak. Decemberben felröppent a hír, miszerint újrakezdődhet a per, mert az ügyészség megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyeztetné az ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik