Belföld

Papír van róla: a Békemenetet a kormány szervezte

A Magyar Idők sorosozott, majd leleplezte, hogy a kormány szervezte a kormány melletti kiállást.

Soros György hatvannál is több, Magyarországon működő alapítványa, szervezete behálózza az egész közéletet – írja kétoldalas összeállításában a Magyar Idők. A lap Soros-birodalomról közölt cikke ugyanakkor furcsa módon leleplezi a Békemenet szervezőit – vette észre a 444.hu.

A kormánypárti lap Majtényi László álcivilségét bizonygatva ugyanis ezt írja.

Például a 2012-es melegfelvonulást Majtényi László nyitotta meg, és arra is felhasználta az eseményt, hogy a kormány által szervezett békemenetet kritizálja.

magyaridok2

A Békemenetről eddig azt tudtuk, hogy az maga „az összefogás diadala”, mert még soha annyian nem mozdultak meg a civilek hívására,

az alkotmányos vívmányok és Orbán Viktor védelmében.

Korábban Orbán Viktor is azt mondta, a Civil Összefogás Fórum által szervezett Békemenet menthette meg 2012-ben a kormányt. A nyomtatásban is megjelent mondat szerint azonban valójában Orbán Viktor szervezte meg saját védelmét, ami neki személyesen is sokat jelent.

A Békemenet óriási kiállás Magyarország mellett. Nekem személyesen is sokat jelent, hogy tudom: mögöttem, velem együtt az országért dolgozik és érez sok százezer ember.

“A Magyar Idők azt sem tudja, mit beszél”

Az Eötvös Károly Intézet szerint ez csak az egyik lehetséges megoldás. A másik, hogy a Soros-birodalom mélyen beépült a konzervatív jobboldali értelmiségbe, a NER hatalmi struktúráiba. Mivel az újság szerint már 2009-ben is támadták a nemzeti konzervatív oldalt, ezért az intézet felidézi, hogy a nyolc éve kiadott “Mi fenyegeti a köztársaságot?” szerzői között kik is szerepeltek (Bitskey Botond, Handó Tünde, Horkay Hörcher Ferenc, Mráz Ágoston Sámuel, Schiffer András, Tölgyessy Péter, Sonnevend Pál). Az Eötvös Károly Intézet megtiszteltetésnek tartja, hogy e kiváló szerzők elfogadták a felkérést, együttműködtek annak feltárásában, hogy 2009-ben fenyegette-e valami a köztársaságot, és ha igen, miben állt a fenyegetés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik