Belföld

Dagad az Exim-botrány: már az agrárkamara főigazgatója is gyanúsított

Az Eximbank volt vezérigazgató-helyettesét, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jelenlegi főigazgatóját is gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség az állami pénzintézet ingatlanbérleti szerződése miatt indult büntetőeljárásban – értesült a Magyar Nemzet.

Információik szerint Darabos Tamás panasszal élt az ügyészségen a gyanúsítással szemben. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Nátrán Roland, az Eximbank volt vezérigazgatója, egyben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) korábbi helyettes államtitkára is gyanúsítottja annak a büntetőeljárásnak, amelyet a pénzintézet ingatlanbérleti szerződése miatt folytat a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

Nátrán Roland az állami tulajdonú Eximbank vezetőjeként írta alá a Lánchíd Palota kibérlésére kötött megállapodást, amely miatt a pénzintézet új vezetése feljelentést tett. Az ügyben tavalyelőtt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt indult nyomozás. Az eljárásnak két másik gyanúsítottja is van, egyikük Nobilis Kristóf nagyvállalkozó, akinek érdekeltségébe tartozik az a patinás Duna-parti ingatlan, amelyet az állami intézmény kibérelt. Az Eximbank azért perli a Nobilis érdekeltségébe tartozó társaságot, mert álláspontja szerint feltűnően értékaránytalan módon adta számukra bérbe a Duna-parti ingatlant. A Fővárosi Törvényszék első fokon elutasította a bank keresetét.

Kiemelt képünk a Nemzeti Audiovizuális Archívumból való. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik