Belföld

Nőket vert össze, erőszakolt – 14 évet kapott a budapesti fojtogató

budapesti-fojtogato(960x640).jpg (Array)
budapesti-fojtogato(960x640).jpg (Array)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélték szerdán azt a férfit, aki 2014-ben több nőre is rátámadt Budapesten és Dunaharasztiban. Többrendbeli rablás és szexuális erőszak, súlyos testi sértés bűntette,  továbbá közokirattal visszaélés és  készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége – ebben mind bűnösnek találták a többszörös visszaesőt.

A vád szerint a támadó 2014 márciusa és májusa között sorozat-jelleggel követett el erőszakos bűncselekményeket a hajnali órákban Budapest XX. kerületében és Dunaharasztiban. Az ügyészség korábbi tájékoztatásában az állt, hogy követte az éjszakai, illetve hajnali órákban az utcákon egyedül sétáló nőket,  hátulról rájuk támadt és bántalmazta – ököllel ütlegelte, megrúgta, fojtószorítással a földre kényszerítette – őket. Egyikük sem úszta meg sérülések nélkül, volt, akinek az orrcsontja is eltört.

Az ügyben 2015 nyarán emeltek vádat, akkor a főügyészség azt közölte, hogy a férfi egyik áldozatát meg is erőszakolta, miután a nő elvesztette az eszméletét. A törvényszék szerdai tájékoztatásában azonban már az áll, hogy

a támadásai során több alkalommal szexuális erőszakot is elkövetett.

A férfi a nők táskáját vette el. A pénzt, amit ezekben talált, elköltötte, a telefonokat pedig eladta.

Az ítélet egyébként nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője részben felmentésért, részben enyhítésért jelentett be fellebbezést. A férfi jelenleg is rács mögött van, egy korábban, jogerősen kiszabott büntetését tölti épp.

Olvasói sztorik