Közélet

Nőket vert össze, erőszakolt a budapesti fojtogató

budapesti-fojtogato(960x640).jpg (Array)
budapesti-fojtogato(960x640).jpg (Array)

A vád szerint összesen nyolc nőt támadott meg.

Többrendbeli rablás, szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat – egyebek mellett – az ügyészség egy 49 éves férfival szemben, aki tavaly tavasszal összesen nyolc nőt támadott meg, elsősorban azért, hogy megszerezze az értékeiket. A rabló mindannyiukat bántalmazta.

A vád szerint a férfi 2014 márciusa és 2014 májusa között csapott le Budapest XX. kerületében, valamint Dunaharasztin. Módszere minden esetben ugyanaz volt, követte az éjszakai, illetve hajnali órákban az utcákon egyedül sétáló nőket,  hátulról rájuk támadt és bántalmazta – ököllel ütlegelte, megrúgta, fojtószorítással a földre kényszerítette – őket. 

A Fővárosi Főügyészség pénteki tájékoztatásból kiderül, egyik áldozatát meg is erőszakolta, miután a nő elvesztette az eszméletét.

A férfi az esetek nagy részében elvette kiszemeltjei táskáját, majd elmenekült a helyszínről. Egyikük sem úszta meg sérülések nélkül, volt, akinek az orrcsontja is eltört.

A támadó jelenleg is rács mögött van, más ügyben kiszabott büntetését tölti. Többszörös visszaesőnek minősül. Az ügyészség fegyházbüntetést indítványozott vele szemben, ha bűnösnek találják, kettőtől tizennyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Olvasói sztorik