Belföld

Orbánhoz mintha nem jutott volna el Torgyán József halálhíre

Orbán és torgyán (orbán viktor, torgyán józsef, )
Orbán és torgyán (orbán viktor, torgyán józsef, )
Megfeledkezhetett néhai miniszteréről a kormányfő.

Megfeledkezett a kormány honlapja Torgyán Józsefről, aki közel három évig volt az első Orbán-kormány földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztere – írja az MNO. Ugyanakkor nemcsak a kormány.hu, hanem Orbán Viktor közösségi oldala sem tesz említést a halálhírről.

Ez akkor is furcsa, ha Torgyán József az elmúlt években már bírálta is a Fidesz politizálását, hiszen a Független Kisgazdapárt (FKGP) egykori elnökének is komoly szerepe volt 1998-ban (az FKgP 82 jelöltjét léptette vissza) a Fidesz választási győzelmében, a kormányfő pedig Facebook-oldalán ki szokta fejezni részvétét (a nemzeti gyásznap mellett ott búcsúzott a legendás Placid atyától), de most egyetlen szóval sem emlékezett meg egykori koalíciós partnere, minisztere haláláról.

Volt pártja sem, bár Torgyán József özvegye a Borsnak azt mondta, régi párttársai közül többen kifejezték részvétüket. A lap megkérdezte a Miniszterelnöki Sajtóirodát, hogy Orbán Viktor kormányfő kifejezte-e részvétét a hozzátartozóknak, de nem kapott választ. Mint korábban megírtuk, Torgyán József 85. életévében, szűk családi körben hunyt el vasárnap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik