Belföld
Budapest, 2017. január 13.
Áder János köztársasági elnök (b) búcsúlátogatásán fogadja Colleen Bell leköszönő amerikai nagykövetet a Sándor-palotában 2017. január 13-án. Jobbról David Kostelancik helyettes misszióvezető.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Megvan Colleen Bell utódja

24.hu
24.hu

2017. 01. 24. 12:16

Korábban a témában:

Kedden a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét adta át Colleen Bell távozó budapesti amerikai nagykövetnek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten. Collen Bell azért távozott posztjáról, mert belefáradt a kapcsolatok egyengetésébe, ezzel a videóval búcsúzott Magyarországtól.

Már meg is van az utóda:

Bemutatjuk David J. Kostelancik urat, aki Nagykövetségünk ideiglenes ügyvivője, mióta Bell nagykövet a múlt pénteken, 2017. január 20-án befejezte magyarországi szolgálatát.

– írja a US Embassy Facebook-oldalán.

Fotó: Facebook / US Embassy Budapest

Életrajz:

David Kostelancik az Egyesült Államok karrierdiplomatája, a budapesti Amerikai Nagykövetség követtanácsosi rangú helyettes misszióvezetője. Kostelancik úr jelenleg a Nagykövetség ideiglenes ügyvivője, miután Bell nagykövet 2017. január 20-án befejezte magyarországi szolgálatát.

2014 augusztusa és 2015 augusztusa között a Kongresszus Helsinki Bizottságának volt külügyminiszteri főtanácsadója. 2012 júliusától 2014 augusztusáig a Külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekkel foglalkozó irodájának oroszországi ügyekkel kapcsolatos részlegét vezette. Ezen megbízatása előtt a nemzetközi kábítószer-ellenes és rendészeti ügyekkel foglalkozó iroda európai és ázsiai hivatalának igazgatója volt. Ő koordinálta az Egyesült Államok Európának, valamint Közép-, Dél-, és Kelet-Ázsiának a rendészettel, bűnüldözéssel és kábítószer-ellenes tevékenységekkel kapcsolatos segítségnyújtási programjait. 2008 és 2010 között a moszkvai Amerika Nagykövetségen szolgált, mint helyettes és ügyvivő politikai tanácsos.  Korábban is szolgált Moszkvában, az akkori nagykövet, Thomas Pickering különleges tanácsadója volt. Egyéb tengerentúli állomáshelyei között szerepel az USA Képviselete az EBESZ-ben (Bécs, Ausztria), ahol helyettes politikai tanácsos volt, valamint az USA Képviselete a NATO-ban (Brüsszel, Belgium), és az USA Nagykövetségei Tiranában (Albánia) és Ankarában (Törökország). Számos pozíciót töltött be Washingtonban is, többek között az európai és eurázsiai ügyekkel foglalkozó iroda észak-közép-európai hivatalának igazgatóhelyettese volt.

David  Kostelancik a Northwestern Egyetemen diplomázott alkalmazott matematika és politikai tudományok tárgyakban, majd mesterfokozatot szerzett a Michigani Egyetemen orosz és kelet-európai tanulmányok, valamint a National War College-en nemzetbiztonsági politika tárgyakban.

David Kostelancik nős, három gyermek édesapja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.