Belföld

Izgult a tárgyalása miatt, ezért bekábította magát és majdnem ölt

Első nyilvános ülését tartja a Debreceni Ítélőtábla hétfőn kora délután annak a budapesti huszonévesnek az ügyében, aki a vád szerint tavaly májusban rátámadt nagyanyjára, volt élettársát pedig majdnem halálra verte Budapesten. Első fokon tavaly októberben született döntés a Fővárosi Törvényszéken, ahol 5 év börtönt kapott emberölés kísérletéért illetve rablásért. Az ítélet azért nem lett jogerős, mert a vádlott és védője illetve az ügyész is fellebbezett, előbbiek enyhítését, utóbbi súlyosbításért.

A húszas éve végén járó férfi – akit éppen rablással vádoltak– napok óta másodfokú bírósági tárgyalására készült, feszült volt, amit alkohollal és kábító hatású anyagokkal „orvosolt”. Ám kifogyott a készletéből, és elfogyott a pénze is.

Volt élettársát akarta megkérni, hogy szerezzen neki valamit, vigyen bort és nyugtatót a nagyanyja lakására, illetve kérte, hogy töltse vele a napot. Így is lett, az egykori barátnő először italt, majd gyógyszert adott. A konyhában voltak, amikor megjelent az idős asszony.

A támadó szidni kezdte nagymamáját, az öröksége miatt kiabált, majd megütötte a nőt és kitépte mindkét füléből az ékszert, illetve ágyéktájon rúgta őt.

Volt barátnője próbálta leállítani, ezért a férfi nekirontott, kétszer megrúgta, ebből egyszer az arcán. Csak koporsóban visznek ki innen”, „a házból élve nem mész ki!”  – ezeket mondta neki az ügyészség korábbi tájékoztatása szerint.

 „Ezen túlmenően a sértettet egész testén bántalmazta,  ütötte, rúgta valamint fojtogatta is.

Az egykori élettárs sérülése súlyosak voltak, de a vád szerint ha nem kapott volna gyors és szakszerű segítséget, az az életébe kerülhetett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik