Belföld

Nagymamáját kirabolta, volt párját majdnem megölte a bekábult budapesti férfi

Emberölés kísérlete és rablás – ezért állítanak bíróság elé egy 28 éves fiatalembert Budapesten, aki idén májusban rátámadt nagyanyjára, volt élettársát pedig kis híján halálra verte. A Fővárosi Főügyészség szerdán közölte: vádat emeltek az ügyben.

A fiatalember – akit rablással vádoltak meg – napok óta másodfokú bírósági tárgyalására készült, feszült volt, amit alkohollal és kábító hatású anyagokkal „orvosolt”. Ám kifogyott a készletéből, és elfogyott a pénze is.

Volt élettársát akarta megkérni, hogy szerezzen neki valamit, ezért odahívta magához, illetve el akart búcsúzni tőle. Ott volt a nagymamája is, akire végül rátámadt. Elvette a fülbevalóit, mert drogot akart venni. Egykori párja próbálta megakadályozni, hogy bántsa az asszonyt, a támadó ekkor nekirontott. „Csak koporsóban visznek ki innen”, „a házból élve nem mész ki!”  – ezeket mondta neki, miközben test szerte ütlegelte, illetve meg is rugdosta.

A nőnek– a zúzódásokon túl – eltört az állkapcsa, valamint a koponyája alatti bevérzés miatt életveszélyes állapotba került.

A fiatalember jelenleg rablás miatt jogerős szabadságvesztését tölti. Halmazati büntetésként ezúttal akár 22 és fél évet kaphat.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik