Belföld

Olasz buszbaleset: szakorvosok mellett pszichológusok is várják a Honvédban a sérülteket

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (Honvédkórház) felkészült a veronai buszbaleset négy súlyos sérültjének fogadására – mondta el az intézmény orvosigazgatója az M1 aktuális csatornának vasárnap délután.

Tamás Róbert orvos ezredes közölte, a légi úton érkezők valószínűleg délután, a mentőautóval érkező további két sérült pedig – feltehetőleg – az esti órákban érkezik meg a Honvédkórházba.

Az orvosigazgató elmondta azt is, hogy az intézmény áttekintette az ügyeletét, és egy protokoll szerint ellenőriztek minden olyan szakterületet, amely érintett lehet a sérültek ellátásában.

A sérültek ellátása a megszokott protokoll szerint történik majd, de

a szakorvosokon kívül jelen lesznek pszichológusok is

– mondta el az orvosigazgató.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatón közölte, a budapesti Honvédkórház fogadja a péntek éjjeli veronai buszbaleset négy súlyos sérültjét, akik még vasárnap visszaérkezhetnek Magyarországra. A tárcavezető megerősítette, vasárnap estére így a két válságos állapotban lévő sérült kivételével a baleset valamennyi túlélője hazaérkezhet.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója hozzátette, hogy a négy súlyos sérült közül kettőt légi úton, kettőt mentőautóval hoznak haza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik