Belföld

A Honvédkórház fogadja a hazatérő sérülteket

A két súlyos sérült kivételével ma estére mindenki megérkezik Magyarországra

– jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója rendkívüli sajtótájékoztatón vasárnap.

Csató hozzátette: a kórházban maradt két fő olyan súlyos égési sérülést, valamint koponyasérülést szenvedett, hogy egyelőre nem lehetséges az azonosításuk, DNS-mintákra van szükség és azok vizsgálatára, ami még napokig eltarthat.

Verona, 2017. január 22. Egy hozzátartozó nyilatkozik a sajtó munkatársainak a veronai buszbaleset túlélõit elszállásoló veronai hotelnél 2017. január 22-én. Ezen a napon a két válságos állapotban lévõ sérült kivételével minden túlélõ elindult Magyarország felé. (MTI/AP/Antonio Calanni)
Egy hozzátartozó nyilatkozik a sajtó munkatársainak a veronai buszbaleset túlélőit elszállásoló veronai hotelnél 2017. január 22-én. (MTI/AP/Antonio Calanni)

A hazatérő sérülteket itthon a Honvédkórház fogadja, az intézmény készen áll az ellátásukra – hangsúlyozták. A négy súlyos sérültből kettőt légi úton, kettőt mentőautóval hoznak haza.

Verona, 2017. január 22. A veronai buszbaleset egyik túlélõje (k) érkezik az õket elszállásoló veronai hotelhez egy rendõrségi kihallgatás után 2017. január 22-én. Ezen a napon a két válságos állapotban lévõ sérült kivételével minden túlélõ elindult Magyarország felé. (MTI/AP/Antonio Calanni)
A veronai buszbaleset egyik túlélője érkezik az őket elszállásoló veronai hotelhez egy rendőrségi kihallgatás után 2017. január 22-én. Ezen a napon a két válságos állapotban lévő sérült kivételével minden túlélő elindult Magyarország felé. (MTI/AP/Antonio Calanni)

Balog kiemelte: a minisztérium vizsgálja az út szervezését, többi közt azt, hogy megfelelő módon zajlott-e, és át kell tekinteniük a protokollt, a szabályokat az ilyen és ehhez hasonló típusú rendezvények esetén, nem szükséges-e például azokat szigorítani, alakítani.

Azt is megvizsgáljuk, hogy szükséges-e jogszabályi változtatás az iskolán kívüli programok biztonságának növelése érdekében.

Verona, 2017. január 22. A veronai buszbaleset egyik túlélõje (k) érkezik az õket elszállásoló veronai hotelhez egy rendõrségi kihallgatás után 2017. január 22-én. Ezen a napon a két válságos állapotban lévõ sérült kivételével minden túlélõ elindult Magyarország felé. (MTI/AP/Antonio Calanni)
(MTI/AP/Antonio Calanni)

Közölték: a sérültek többsége a kórházban tért magához, az ápolóktól tudták meg, mi történt, így a tragédiáról nem tudtak bővebben beszámolni.

A helyszínen olyan szolidaritás bontakozott ki, ami megható és nagyon megtisztelő. Szeretnénk megköszönni, hogy ilyen hatékonyan állt mindenki mellettünk, és a felajánlásokat is. A második köszönet pedig a mentőszolgálaté és a bajtársaké

– zárta Balog. Hozzátette: szeretné, ha az iskolákban különösen komolyan vennék a hétfőre hirdetett gyásznapot, ezért körlevélben kérték valamennyi iskola igazgatóját, hogy hétfőn az első tanítási órában tegyék lehetővé a diákoknak, hogy beszélhessenek érzéseikről a tragédiával összefüggésben.

A tragédiával kapcsolatos fejleményeket ide kattintva olvashatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik