Belföld

Teréz körúti robbantás: a gyanúsított apja biztos fia ártatlanságában

Azt mondta: együtt nézték a tévében a robbantóról készült képeket.

Biztos fia ártatlanságában a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László apja. Idősebb P. László a Blikknek azt mondta: „Aki nem vak, annak látnia kell, hogy nem Laci van a fotókon.”

Az apa és az ügyvéd is reméli, hogy az ügyészség mielőbb lehetővé teszi, hogy a robbantóról készült összes videót láthassák, így lehetséges annak az antropológiai vizsgálatnak az elvégzése, ami összehasonlítaná a felvételeken szereplő férfi testi adottságait P. Lászlóval.

Az apa azt mondta: együtt nézték a tévében fiával a képeket, amelyeken a robbantót mutatták, és benne fel sem merült, hogy a fia lenne az. „Nem valószínű, hogy nyugodtan nézte volna a felvételeket, ha magában tudja, hogy őt mutatják” – tette hozzá.

P. László nem omlott össze – állítja az apa, aki elmondta: kéthetente látogathatja fiát, aki a cellában leginkább az iratokat tanulmányozza, rádiót hallgat, tévét néz és egy órát sétálhat naponta a szabad levegőn.

A fiút azzal gyanúsítják, hogy 2016. szeptember 24-én táskába rejtett bombát robbantott fel a Teréz körúton, a robbanásban az arra járó két rendőr súlyosan megsebesült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik