Belföld

Hamis érettségik, személyik, jogsik arzenálja egy budapesti lakásban

Közokirathamisítót fogtak a rendőrök Budapesten. A 45 éves férfi rendelésre dolgozott, és elég jó minőségben.

A nyomozók a napokban tartottak házkutatást az otthonában, ahol a  hamis iratok előállításához szükséges eszközöket, présgépet, számítógépeket, laptopokat, scannereket, nyomtatókat, acél vágólapokat, nagyítókat találtak, illetve a hamisítványok készítéséhez szükséges plasztikkártyákat, bizonyítványborítókat, üres betétlapokat, lakcímet és személyi azonosítót igazoló hatósági bizonyítványokat, hologrammatricákat, adókártyákat, kitöltetlen forgalmi engedélyeket foglaltak le.

Több, már elkészített hamis közokirat is előkerült, valamint különböző hatóságok és intézmények száraz bélyegzői, vezetői engedély H betűjelzése és eredeti okmányok fénymásolatai is.

Az elsődleges szakértői vizsgálat szerint a budapesti férfi a lefoglalt eszközökkel és tárgyakkal személyi igazolványt, lakcímkártyát, vezetői engedélyt, útlevelet, adókártyát, mozgásában korlátozott személy parkolási igazolását és érettségi bizonyítványt hamisított.

A nyomozók a férfit – elfogása után – gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a bíróság azóta el is rendelt.

Az eljárást egyébként a KR Nemzeti Nyomozó Iroda emberi folytatják, szakértők bevonásával.

Olvasói sztorik