Belföld

Az időjárás miatt operatív törzset állított fel a rendőrség és a katasztrófavédelem

Részleges törzseket is működtetnek a leginkább érintett megyékben.

Az országos rendőrfőkapitány, valamint a katasztrófavédelem is operatív törzs felállításáról intézkedett „a rendkívüli időjárási helyzetre tekintettel” – számolt be az MTI.

A rendőrség országos törzse a Rendőrségi Igazgatási Központban délben kezdte meg működését. Emellett Pest, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyében részleges törzsek működtetéséről született döntés.

A katasztrófavédelem központjában működő törzs mellett Nógrád, Heves, Pest, Somogy és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében döntöttek részleges törzsek felállításáról – közölte a katasztrófavédelem helyettes szóvivője, aki hozzátette: továbbra is mintegy kétezer tűzoltó és 500 technikai eszköz áll készenlétben, s szükség esetén tovább erősítik az ügyeleteket és a kivonuló állományt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a közútkezelő tájékoztatása szerint hat megyében korlátozták a teherautóforgalmat.

A Magyar Közút és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is azt kéri, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit, továbbá tájékozódjanak az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ oldalon. Az OKF emellett azt ajánlja, hogy használják a katasztrófavédelem ingyenes tájékoztató alkalmazását (VÉSZ).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik