Belföld

Koripályává változtak a peronok, nem töri magát a BKV

Nem úgy tűnt, hogy a főváros és cégei komolyan veszik az OMSZ riadóját. Esik az ónos eső, de életveszélyes a peron.

Borúsan indult a félelmetes péntek tizenharmadika az országban: rengeteg helyen szakad a hó, a havas eső, az ónos eső vagy szimplán az eső, sok a karambol is. A fagypont közeli hőmérsékletek miatt a fővárosban az ónos eső dominál órák óta, csak északon kezdett átváltani havazásba a dolog. Eközben még tegnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztetéseket és riasztásokat adott ki a sok csapadék, többek között az ónos eső miatt.

Ennek ellenére ez fogadta reggel 8 óra körül az utasokat a XI. kerületi Etele út/Fehérvári út villamosmegállójában, a fonódó villamos vonalán:

Forrás: 24.hu/ Molnár Zoltán
Forrás: 24.hu/ Molnár Zoltán

Magyarán a BKV nem gondoskodott a peronok síkosságmentesítéséről, ami egy villamosmegállóban nem kicsit balesetveszélyes. Ha valaki megcsúszik és beesik a több tonnás szerelvények alá, kevés esélye lesz a súlyos sérülések elkerülésére. Ráadásul a Széna téren, a forgalmas 4-6-os megállójában is síkos peront tapasztaltunk. Legalább több helyen bemondták a járatokon, hogy tessenek vigyázni leszálláskor, csúszik a burkolat. Megkerestük az ügyben a BKV-t is, a kép alatt olvashatja a válaszukat.

Forrás: 24.hu/ Molnár Zoltán
Forrás: 24.hu/ Molnár Zoltán

A közlekedési cég szerint minden rendben, csütörtök óta síkosságmentesítenek, de persze előfordulhatnak jegesedések. Bővebben, szó szerint:

A BKV-val szerződéses kapcsolatban álló vállalkozók a tegnap (12-e csütörtök) reggeli havazástól kezdődően folyamatosan végzik a megállóhelyek és csomópontok hó- és síkosságmentesítését. A munkavégzés keretében nemcsak a ma reggeli, hanem a ma délutáni várható havazásra is megtörténtek az előkészületek. Mindezek mellett is természetesen lehetnek olyan területek, ahol szakaszos jegesedések fennállhatnak, ezeket folyamatosan számoljuk fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik