Belföld

Teherautó ütött el egy Ligetvédőt

A Ligetvédők a volt Közlekedési Múzeum bontásánál lassítják a munkálatokat a Városligetben. A legnagyobb gondjuk az, hogy a bontók nem tartják be a munkavédelmi és egyéb előírásokat – írja a hvg.hu.

A tiltakozás ma odáig fajult, hogy az egyik sittet szállító teherautó nekiment két Ligetvédőnek, amiért nem hagyták, hogy letakarás nélkül kihajtson az építési hulladékkal a területről.

A lap úgy tudja, egyikük sértetlenül megúszta az esetet, de a másik aktivista térdre esett, gerincét, derekát is fájlalt. A kiérkező mentők nem vitték be a kórházba, de állítása szerint ő el fog menni röntgenre.

A helyszínre már a rendőröket is riasztották. A rendőrség feltehetően hivatalból is megindítja az eljárást, de ha nem, a sérülés mértékétől függően az aktivisták is panaszt emelnek.

Mint arról múlt héten beszámoltunk, a Pesti Központi Kerületi Bíróság megszüntette az eddig elbírált mintegy félszáz ügyben a Ligetvédők ellen a jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt indított szabálysértési eljárásokat.

(Kiemelt kép: MTI – illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik