Belföld

Hitelrontás miatt perelnek a Fejér Megyei Hírlap Orbán-interjú miatt kirúgott munkatársai

A Fejér Megyei Hírlap két kirúgott szerkesztője munkaügyi és hitelrontási pert is indít – írja a Veszprém Kukac. A Sajtószakszervezet “valós vezetői felelősség elkenésére irányuló túlkompenzáló ügybuzgóság”-nak nevezte az elbocsátást.

Az átírt Orbán-interjú miatt öt embert rúgott ki a Pannon Lapok Társasága. Hajnal Csilla felelős szerkesztő és Klecska Ernő lapszerkesztő már megtette a szükséges lépéseket a munkaügyi per indításához, illetve mindketten bírósághoz fordulnak.

A Sajtószakszervezet szerint “az intézkedés a kollektív bűnösség elfogadhatatlan elvén alapul”, a  Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete pedig biztosította a támogatásukról az érintetteket.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, valaki vagy valakik olyan mondatokat helyeztek el a Fejár Megyei Hírlapban megjelent Orbán Viktorral készült interjúban, amelyek nem hangzottak el a miniszterelnök szájából. A botrányos eset után a lap több újságírójának is felmondtak, ők azonban állítják: nem az ő felelősségük volt az anyag ellenőrzése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik