Belföld

Újságírókat rúgtak ki Somogyban a Mészáros Lőrinc-közelbe került Mediaworkstől

Azt feltételezik, hogy a helyi fideszesek útjában állhattak. Mécsest is gyújtottak értük Kaposváron.

Gyertyagyújtást szerveztek szerdán Kaposváron az Alakoskodó-szoborhoz, mert a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került, a Népszabadságot két hónapja bezáró Mediaworks kiadó kirúgott két újságírót a Somogyi Hírlaptól, a tiltakozók szerint politikai nyomásra.

A Kapos-T portál cikke emlékeztet: még december elsején leváltották a megyei lap addigi kiadóvezető-főszerkesztőjét, Ficsór Jánost, valamint Czene Attila felelős szerkesztőt, de a vezérigazgató megbízottja, Pauska Zsolt akkor azt mondta a szerkesztőségnek, hogy nem lesznek további személyi változások, sőt, új munkatársakat vesznek majd fel, mert így is kevesen vannak.

Ehhez képest két hét múlva a Mediaworks vezérigazgatója, Csermely Péter azt közölte két újságíróval, Fónai Imrével és Vas Andrással, hogy „felülvizsgálta mindkettejük ez évi munkáját”, és azonnali hatállyal felmond nekik.

A Kapos-T cikke azt állítja: Fónait a siófoki Fidesz nyomására távolították el, mert „hitelesen és részrehajlás nélkül tudósított a független polgármester, Lengyel Róbert és a helyi Fidesz-többségű közgyűlés harcáról”. Vas pedig Szita Károly fideszes polgármesternek lehetett útjában, különösen a városba tervezett gumihulladék-feldolgozó kapcsán, amely a lakossági tiltakozás miatt hiúsult meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik