Belföld

Életveszélyes állapotban van a szombati buszbaleset egyik sérültje

A középkorú nőt kedden átszállították a miskolci megyei kórházba.

Egy válságos állapotban lévő beteget szállítottak át Egerből a miskolci megyei kórházba az M3-as autópályán szombat éjjel történt buszbaleset sérültjei közül.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a középkorú nőt romló központi idegrendszeri tünetekkel vették át. A sérültet a kórház központi aneszteziológiai és intenzív osztályán kezelik. „Jelenlegi állapota súlyos, életveszélyes, válságos” – közölte Csiba Gábor.

Emlékeztetett arra, hogy korábban a megyei kórházban ápolt két súlyos, életveszélyes állapotban lévő sérült közül az egyiknek olyan súlyos kísérő betegsége volt, hogy az életét már nem tudták megmenteni. A másik életveszélyes sérült állapota stabilizálódott, jelenleg a traumatológiai osztályon ápolják. A traumatológiai osztályon kezelt sérültek közül kettő állapota stabil, a héten várhatóan haza mehetnek.

A szombat éjjel történt buszbalesetnek már négy halálos áldozata van. Az emeletes busz szombaton éjfél előtt borult fel az M3-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán, a 133-as kilométernél az ónos eső miatt eljegesedett úton. A baleset után további autók rohantak előbb a felborult járműnek, majd egymásnak. Kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött, ezek között magyar, román és ukrán is volt.

A felborult busz a debreceni Grand Tours utazási iroda járműve volt, amely a bécsi adventi vásárra szervezett útról szállította haza az utasokat. A buszon nyolcvanegyen utaztak, az összes sérült közülük került ki. A sérülteket Egerbe, Miskolcra és Debrecenbe szállították kórházba. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik