Belföld

Sűrűn váltogathatta belize-i lakhelyeit Kun-Mediátor Marcsika

A Kun-Mediátor Kft. vezetője a Mercedes luxusterepjárót a padovai reptér parkolójában hagyta, majd Olaszországból repült Amerikába, így szökött el. A kocsi hosszú hónapokig állt gazdátlanul. Másfél nap alatt ott is volt a közép-amerikai országban, vagyis mire kiadták ellene a körözést, ő már az egzotikus kis adóparadicsomban pihenhetett.

A Blikk szerint azonban ott sem volt nyugta, többször is váltotta a lakhelyét, mintha még ott is menekült volna. A károsultjai biztosra vették, hogy külföldi maffiózóktól is tartott, akiknek nagyobb összeggel tartozhatott. Eltűnése idején ugyanis külföldi rendszámú autókat láttak a karcagi irodája előtt.

Ám csak nagyon kevés pénzt tudott magával vinni, mindössze 4-5 millió forintnyi dollárral kelt útnak a lap szerint. Az eltűnt milliárdokhoz pedig ott sem tudott hozzáférni: az, hogy egyáltalán meg tudott élni egy titokzatos támogatónak köszönhette, aki havonta küldött neki apanázst egy helyi ügyvédi irodán keresztül. Marcsika legnagyobb kiadása az albérlet volt, ami havi ezer dollárba – 290 ezer forintba – került. Marcsika egyedül élt, de információik szerint nem volt teljesen magányos, egy magyar fiatalemberrel járt össze időnként, aki sok évvel ezelőtt hagyta el Magyarországot. A nőnek az utolsó pár hónapban fordult rosszabbra a sorsa: a rendszeres apanázs hirtelen megszűnt, várt egy nagyobb összeget egy életbiztosításból, de azt a nyomozók zár alá vették.

Mint írtuk, egy külföldi lap számolt be arról, hogy egy belizi üdülőparadicsomban fogták el a körözött milliárdos csalót még a múlt héten, és azóta már át is adták őt a magyar hatóságoknak. Az Országos Rendőr-főkapitányság kedd délután megerősítette a hírt, illetve képeket is közölt, amelyek a reptéren készültek.

police.hu

Emlékeztettek: a nő 1999 óta befektetési ígéretekkel csaknem nyolcszáz embert csapott be, a kárérték meghaladja a 10,5 milliárd forintot. A büntetőeljárás 2015. áprilisában több sértett feljelentése után indult. A nő addigra külföldre szökött, ezért európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A rendőrség szerdán már arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy előterjesztést tesznek az előzetes letartóztatás indítványozására az illetékes ügyészségen, vagyis azt szeretnék, hogy rács mögé kerüljön. Ez azóta vélhetően meg is történt.

A Tények stábja lent járt még kedden Karcagon, ahol az egyik helyi férfi elmondta, a karcagiak két éve tudják, hogy az asszony Belize-ben van, és nem értették, miért nem hozták már korábban haza.

Mint ismert, D. Sándorné a helyi OTP vezetője volt 1999-ig, majd amikor utazási irodát nyitott, az is megtörtént, hogy ő segített más karcagiaknak hazajutni, ha csődbe ment egy másik iroda. Megbízható embernek ismerték, ezért aztán a pénzt is bizalommal vitték hozzá. Az asszony évekig gond nélkül fizette mindenkinek a magas hozamokat, hülyének érezhette magát, aki kimaradt a „pénzügyi csodából”. Volt készpénzátvételi elismervény, pecsét, fejléces papír, D. még hivatalosnak tűnő PSZÁF-engedélyt is mutogatott az ügyfeleknek, azzal csak az volt a gond, hogy valódi volt bár, de pénzváltásra vonatkozott. Sem betétgyűjtésre, sem portfóliókezelésre nem volt feljogosítva a cég.

brokermarcsi

A karcagiak, miután kitört a botrány úgy nyilatkoztak, értetlenül állnak a történtek előtt, mivel megbíztak Marcsikában, a helyi utazási iroda mindenki által ismert vezetőjében, hiszen másfél évtizede kezelte megtakarításaikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik