Belföld

Lecsukatná a rendőrség Kun-Mediátor Marcsikát

Ha rendőrségen múlna, rács mögé kerülne a Kun-Mediátor Marcsikaként elhíresült D. Sándorné. Az Országos Rendőr-főkapitányság a 24.hu-t arról tájékoztatta, hogy előterjesztést tesznek az előzetes letartóztatás indítványozására az illetékes ügyészségen.

Az asszony jelenleg őrizetben van, úgy tudjuk, egyelőre még Budapesten.

Egy külföldi lap számolt be arról, hogy egy belizi üdülőparadicsomban fogták el a körözött milliárdos csalót még a múlt héten, és azóta már át is adták őt a magyar hatóságoknak. Az Országos Rendőr-főkapitányság kedd délután megerősítette a hírt, illetve képeket is közölt, amelyek a reptéren készültek.

police.hu
Fotó: police.hu

Emlékeztettek: a nő 1999 óta befektetési ígéretekkel csaknem nyolcszáz embert csapott be, a kárérték meghaladja a 10,5 milliárd forintot. A büntetőeljárás 2015. áprilisában több sértett feljelentése után indult. A nő addigra külföldre szökött, ezért  európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A Tények stábja lent járt Karcagon, ahol az egyik helyi férfi elmondta, a karcagiak két éve tudják, hogy az asszony Belize-ben van, és nem értették, miért nem hozták már korábban haza.

Mint ismert, D. Sándorné a helyi OTP vezetője volt 1999-ig, majd amikor utazási irodát nyitott, az is megtörtént, hogy ő segített más karcagiaknak hazajutni, ha csődbe ment egy másik iroda. Megbízható embernek ismerték, ezért aztán a pénzt is bizalommal vitték hozzá. Az asszony évekig gond nélkül fizette mindenkinek a magas hozamokat, hülyének érezhette magát, aki kimaradt a „pénzügyi csodából”.  Volt készpénzátvételi elismervény, pecsét, fejléces papír, D. még hivatalosnak tűnő PSZÁF-engedélyt is mutogatott az ügyfeleknek, azzal csak az volt a gond, hogy valódi volt bár, de pénzváltásra vonatkozott. Sem betétgyűjtésre, sem portfóliókezelésre nem volt feljogosítva a cég.

brokermarcsi

A karcagiak, miután kitört a botrány úgy  nyilatkoztak,  értetlenül állnak a történtek előtt, mivel megbíztak Marcsikában, a helyi utazási iroda mindenki által ismert vezetőjében, hiszen másfél évtizede kezelte megtakarításaikat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik