Belföld

Pintér veszi át a III/II-es múltú államtitkár feladatait

Egyelőre nem találtak embert Tasnádi László helyére.

Egyelőre nem lesz utódja a III/II-es múltú rendészeti államtitkárnak – írja az Index. Tasnádi László feladatait a belügyminiszter veszi át, vagyis Pintér Sándor közvetlen irányítása alá fog tartozni az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága is.

A korábbi hírek szerint Tasnádi László azért távozhatott, mert Lázár János nyilvánosan is bírálta, hogy a pártállami múltú államtitkárt október 23. alkalmából előléptették. Az Átlátszó viszont arról írt, hogy Tasnádi „beletenyerelhetett” valamibe.

Rendészeti forrásokból az Index úgy tudja: Tasnádi informális befolyása távozása után is megmaradhat, és jó eséllyel a korábban Pintér Sándor érdekeltségébe tartozó Civil Biztonsági Szolgálat Zrt-hez térhet vissza.

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s elnöke azt mondta: nincs tudomása olyan információról, ami arra utalna, hogy a következő hetekben betöltésre kerül Tasnádi pozíciója. Ehhez hivatalos procedúrára és előkészítésre van szükség, aminek semmi jele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik