Belföld

Rosszul hitte Bróker Marcsi, hogy biztonságban lesz Belize-ben

Attól, hogy egy országgal nincs kiadatási egyezményünk, még átadhatják a körözött bűnözőket.

A Bróker Marcsiként ismertté vált Dobrai Sándorné okkal reménykedhetett abban, hogy meghúzhatja magát a közép-amerikai Belize-ben, mert az országnak semmilyen kétoldalú hivatalos kapcsolata nincs Magyarországgal – írja az Index. Magyar közösség sem él ott, még tiszteletbeli konzul sincs. A magyar Külügyminisztérium arról sem tudott, hogy a több milliárd forintos piramisjáték miatt nemzetközi körözés alatt álló nő a helyi rendőrség látókörébe került.

Talán nem véletlen az sem, hogy egy két évvel ezelőtti felmérés szerint Belize a 6. legnépszerűbb magyar offshore-célpont volt, és nagy ütemben emelkedett az ott alapított magyar érdekeltségű cégek száma.

Ahogy a Blikk nyomán megírtuk, Bróker Marcsika mindössze pár millió forintot tudott magával vinni, amikor megszökött. Amikor források nélkül maradt, a Kun-Mediátornál felállított séma alapján próbált pénzt szerezni, itt viszont rövid idő alatt megbukott, ez vezetett elfogásához, nem a nemzetközi körözés.

Az, hogy nincs kiadatási egyezmény Belize és Magyarország között, nem jelenti azt, hogy egy körözött magyar bűnöző sem kerülhet haza, a megállapodás hiánya ugyanis nem zárja ki, hogy egyedileg bírálják el ezeket az ügyeket. Thaiföldről például évek óta sorozatban hoznak haza magyar gengsztereket, és Brazília is átadta a magyar alvilágban Kisbandiként ismert Lakatos Andrást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik