Belföld

Nem tanultak a gólyatábori botrányokból a szegedi egyetemisták

Még mindig lehet suttyó szexizmusra rendezvényt alapozni, az egyetem viszont elhatárolódik ettől.

Az utóbbi időben több súlyos botrány főszereplői voltak a magyarországi egyetemek hallgatói képviseletei. A lavina azzal kezdődött, hogy kiderült: az ELTE tanítóképző karának gólyatáborában megerőszakoltak egy lányt. Ezután komoly figyelmet kapott, hogy nem példa nélküli a hallgatói rendezvények erősen szexuális töltete, amire, hogy finoman fogalmazzunk, nem a résztvevők közös akarata jellemző.

Nyáron arról írtunk, hogy a botrányos események nyomán az ELTE és a Képzőművészeti Egyetem hozzálátott annak, hogy a szexuális zaklatás és a szexista megnyilvánulások ellen protokollt dolgozzon ki. Ehhez képest a Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzata megragadt ott, hogy ezzel a kifinomult hirdetéssel csábítsa a hallgatókat síelni:

szte popsítábor

Korábban egyébként a Szegedi Tudományegyetem egyik vezetője, Devecz Miklós kancellár épp azután mondott le, hogy nyilvánosságra került a Facebook-oldalán megosztott szexista bejegyzés.

Az Index kérdésére egyébként a Szegedi Tudományegyetem azt közölte, hogy a hallgatói önkormányzat nem tájékoztatta őket a sítáborról, az intézménynek ehhez nincs köze, a hirdetést pedig nem tartják etikusnak, illetve az szembe is megy az egyetem etikai kódexével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik