Közélet
AppleMark

Bírósághoz fordult a túlkoros szegedi diákvezér

24.hu
24.hu

2016. 07. 27. 11:22

Az egyetem rektora megsemmisítette a Török Márk megválasztásáról szóló döntést, de a veterán HÖK-ös ezt nem fogadja el.
Korábban a témában:

Bírósági felülvizsgálatot kezdeményezett a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnöke, Török Márk – írja az Átlátszó Oktatás. Az egyetem rektora az után semmisítette meg a Török megválasztásáról szóló döntést, hogy kiderült: egy tavaly hatályba lépő törvénymódosítás miatt legfeljebb négy évig lehet részt venni a hallgatói képviseletben, Török viszont 12 éve tölt be vezető tisztségeket. Török ezt a döntést vitatja.

A HÖK-elnököt az egyetem mind a tizenkét karának dékánja közös nyílt levélben szólította fel, hogy vonuljon vissza. Válaszában Török Márk korrupcióval gyanúsította meg a dékánokat, és az 1956-os forradalom leverése utáni megtorlásokhoz hasonlította az eljárást.

Török két nappal a határidő lejárta előtt fordult az illetékes testülethez, a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz. Amíg az ügyben nem születik döntés, a hallgatói önkormányzat elnöke maradhat.

A harmincéves HÖK-vezető július elején interjút adott az Indexnek, amelyben azt mondta, „igazából már olyan hosszú időt nem szeretnék a hallgatói önkormányzat vezetője lenni”, de konkrét időpontot nem mondott. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már 2012 decemberében is azt mondta egy interjúban, hogy „nem szeretnék már olyan hosszan, olyan sokáig elnök lenni”. A mostani interjúban viszont azt is elárulta, hogy ha szeptemberig nem születik meg az ítélet, újra elindul az elnökválasztáson.

Az Átlátszó Oktatás megjegyzi: precedens értékű ítélet születhet, mert az ország egyetemein más hallgatói önkormányzati tisztségviselők is vannak, akik túllépték a négyéves korlátot.

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Sexcrimes  Wild Things / wildthings   Year: 1998 - usa  Denise Richards, Matt Dillon   Director: John McNaughton
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.