Belföld

Megerőszakolta majd megfojtotta a kecskeméti cukrásznőt – újabb részletek

Hamarosan bíróság elé állítják a férfit, aki még 1999-ben megerőszakolt, majd megfojtott egy 31 éves nőt Kecskeméten. Az ügyészség pénteken közölte: vádat emeltek az ügyben, emellett újabb részleteket is közölt a brutális bűncselekményről.  Erre azért kellett annyit várni, mert a tettest tavaly sikerült elfogni.

A holttestre 1999. szeptember 16-án a reggeli órákban bukkantak rá Kecskeméten, az akkori Szent István-városban. A 31 éves nőt gyilkosa előző este erőszakolta, majd fojtotta meg ezen a helyen:

Mivel nem sikerült kideríteni, ki a tettes, a nyomozást 2001 májusában lezárták. Az aktát azóta többször “felcsapták”, végül tavaly decemberben – részben a technikai eszközök és lehetőségek fejlődésének köszönhetően – sikerült beazonosítani az addig ismeretlen támadót. Ekkor a férfi éppen rács mögött ült, egy erőszakos bűncselekmény miatt helyezték előzetes letartóztatásba. Kiderült, a 40 éves gyanúsított azért ölte meg a nőt, mert el akarta kerülni, hogy felelősségre vonják szexuális erőszak miatt. Áldozata táskáját elvitte – benne a személyes okmányaival, irataival, pénzével és vásárlási utalványaival. Részben azért tette ezt, hogy értékeket szerezzen, részben viszont azért, hogy megnehezítse a nyomozást. A férfi mindvégig tagadta, hogy ő a gyilkos. A nyomozást októberben fejezték be. 

Utazás közben ismerkedett nőkkel

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteken arról tájékoztatott, hogy a vádlott – aki akkor mindössze 23 éves volt – akkortájt Kecskeméten és Kiskunfélegyházán, illetve azok környékén élt hajléktalanként. Kisebb lopásokból tartotta fenn magát. Közterületeken, tömegközlekedési eszközökön rendszeresen ismerkedett nőkkel, igyekezett bizalmukba férkőzni, ahogy az ügyészség fogalmaz, rövidtávú kapcsolatokat létesíteni. Általában álnéven mutatkozott be és hazudott magáról, az életkörülményeiről.

Az áldozat – aki az ügyészség szerint stabil párkapcsolatra vágyott – vonattal járt be dolgozni a kecskeméti cukrászdába. A gyilkosság napján délutános volt, az üzletet este fél 9-kor zárta be, majd a vasútállomásra sétált. De nem szállt fel a vonatra, mert az állomáson találkozott a vádlottal, aki elcsalta magával, és gyalog indultak el a Csáktornyai út felé.

 

Egy kietlen, bokros-fás részre érve azonban a nő meggondolta magát, de a fiatal nem engedte el. A támadó erős felépítésű volt, és legalább 195 centiméter magas, így a nő képtelen volt elmenekülni, a vádlott magával rángatta. Egy elhagyott helyhez érve ütlegelni kezdte és leszorította a földre, hogy megerőszakolja. Ezután megfojtotta. Holttestére másnap, egy járókelő talált rá.

A korábbi tájékoztatásban az szerepelt, hogy a férfit emberöléssel gyanúsították, ám az ügyészség pénteken azt közölte, aljas indokból elkövetett emberölés miatt kell felelnie. Kiderült az is, hogy mielőtt megölte a nőt, már ötször volt büntetve, azóta pedig további nyolc alkalommal.

A jelenleg 40 éves férfi előzetes letartóztatásban van, ha az ügyészségen múlik, életfogytiglant kap.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik