Belföld

Megerőszakolta majd megfojtotta a kecskeméti cukrásznőt – 17 év után vádat emelhetnek ellene

Vádemelést javasolnak azzal a 40 éves férfival szemben, aki a nyomozás adatai szerint 1999-ben megerőszakolt, majd megfojtott egy 31 éves nőt Kecskeméten. Az ügyben emberölés bűntette miatt folyt nyomozás.

A holttestre 1999. szeptember 16-án a reggeli órákban bukkantak rá Kecskeméten, az akkori Szent István-városban. A 31 éves nőt gyilkosa előző este erőszakolta, majd fojtotta meg ezen a helyen:

Mivel nem sikerült kideríteni, ki a tettes, a nyomozást 2001 májusában lezárták. Az aktát azóta többször “felcsapták”, végül tavaly decemberben – részben a technikai eszközök és lehetőségek fejlődésének köszönhetően – sikerült beazonosítani az addig ismeretlen támadót. Ekkor a férfi éppen rács mögött ült, egy erőszakos bűncselekmény miatt helyezték előzetes letartóztatásba.

Kiderült, a férfi, a 40 éves gyanúsított azért ölte meg a nőt, mert el akarta kerülni, hogy felelősségre vonják szexuális erőszak miatt. Áldozata táskáját elvitte – benne a személyes okmányaival, irataival, pénzével és vásárlási utalványaival. Részben azért tette ezt, hogy értékeket szerezzen, részben viszont azért, hogy megnehezítse a nyomozást. A férfi mindvégig tagadta, hogy ő a gyilkos.

A nyomozást hétfőn fejezték be, az ügy iratait megküldték az illetékes ügyészségnek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik