Belföld

Pintér: nincs pártkapcsolata a Magyar Nemzeti Arcvonalnak

A Jobbikra nagyon rá akarta eddig tolni a Fidesz a Magyar Nemzeti Arcvonalat, de ez nem jött össze. A belügyminiszter szerint nincs bizonyíték pártkapcsolatra.

Bizonyíték, az nincs rá, hogy bármely párttal kapcsolatban állna a mostanában felszámolt Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) – ezt Pintér Sándor belügyminiszter mondta el az Országgyűlés nemzetbiztonsági, illetve honvédelmi és rendészeti bizottságainak közös ülésén. Pintér szerint azért “vannak jelei pártkapcsolatoknak”, de amíg nincs bizonyíték ezekre, nem részletezi őket.

Pintér elmondta, a hatóságok célja, hogy ne alakuljon ki a demokráciát veszélyeztető szélsőséges szervezet, az MNA pedig már átlépte ezt a határt. Az ellenük zajló eljárás már a harmadánál tart. A pártkapcsolatos megállapítás amúgy azért lényeges, mert fideszes politikusok a Jobbikkal akarták összemosni az utóbbi időszakban a Győrkös István bőnyi lövöldözése után előtérbe került szervezetet.

A szintén bizottsági tag jobbikos Mirkóczki Ádám elmondta, arra számított, hogy a Jobbik és az MNA közti kapcsolatról szóló adatokat fog kapni, de ez nem történt meg. Így ő is megállapította:

Politikai parlamenti párt jelenleg nem hozható kapcsolatba az MNA egyetlen tagjával és egyetlen olyan személlyel sem, aki jelenleg bármilyen eljárás alatt áll.

Szerinte azért pár hónap múlva “valamit elő fognak bányászni”, ami összeköti a Jobbikot és az MNA-t. Kósa Lajos, a honvédelmi bizottság fideszes elnöke is azt mondta, hogy “van egy sor vélelem”, és hogy az arcvonalnál megpróbáltak politikai kapcsolatokat kiépíteni. Kósa szerint a rengeteg fegyverrel rendelkező MNA még emberölést is oktatott, akár 18 év alattiaknak is.

(MNO)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik