Belföld

A Magyar Nemzeti Arcvonal újabb embere kerülhet előzetesbe

Indítványozta a Fővárosi Főügyészség annak a jászberényi férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint összefüggésbe hozható a Magyar Nemzeti Arcvonal egyik csoportjával. A kényszerintézkedés elrendeléséről szerdán dönt a bíróság.

police.hu
police.hu

Az ügyészség emlékeztetett: a férfi jászebrényi otthonában hétfőn tartottak házkutatást, ahol a gyanúsított “lőfegyvernek és lőszernek minősülő tárgyakat tartott”.  A nyomozás eddigi adatai szerint az illető összefüggésbe hozható a Magyar Nemzeti Arcvonallal.

police.hu
police.hu

A gyanúsított előzetes letartóztatását  lőfegyverrel, valamint lőszerrel visszaélés bűntettének, továbbá közösség tagjai elleni erőszakra irányuló előkészület vétségének megalapozott gyanúja miatt indítványozták. Az ügyészség álláspontja szerint a bűncselekmények tárgyi súlya, valamint a rendelkezésre álló adatok alapján a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint a jelenlegi adatok szerint tervezett bűncselekmény véghezvitelének veszélye is, ezért a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése indokolt.

Az elfogásról kedden számoltunk be. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint egyébként az épületben “méreg- és robbanóanyag-gyanús anyagokra is bukkantak”.

police.hu
police.hu

Múlt héten több településen – Budapesten, Ipolytölgyesen, Jászárokszálláson, Pécsen és Putnokon – csaptak le a Terrorelhárítási Központ és a  KR Nemzeti Nyomozó Iroda emberei összehangolt akcióban. Öt embert állítottak elő, végül négyük ellen indult eljárás.

rendőrség a múlt hét előtt 12 embert már előállított, akik közül a rendőrség 11 főt közösség tagja elleni erőszak és lőfegyverrel visszaélés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki. Köztük van a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított Gy. István fia is.  A gyanúsítottak közül ketten akkor előzetes letartóztatásba kerültek, egy 57 éves Pest megyei és a 39 éves Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfi, akiknél gépkarabélyokat, sörétes puskát, lőfegyver fődarabnak minősülő géppuskacsövet, 479 db illetve 4094 db lőszert és robbanóanyagot találtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik