Belföld

Orbán Viktor elhagyta Romániát, de nem haza jött

Kétnapos látogatásra Krakkóba érkezett a miniszterelnök, ahol programja kezdetén Beata Szydlo lengyel kormányfővel a Krakkói Nemzeti Múzeumban megtekintette A magyar festészet aranykora 1836-1936 című kiállítást. Orbán Viktor ezt követően lengyel kollégájával vacsorázik.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint a miniszterelnök ellátogat a Jagelló Egyetem Múzeumába, majd részt vesz a Közép-Európa – egy térség sorsa a történelem sodrában című, Waclaw Felczak lengyel professzor születésének századik évfordulója alkalmából rendezett konferencia emlékülésén, majd koszorút helyez el az emléktáblájánál.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Orbán Viktor sajtófőnöke azt is elárulta, hogy a kormányfő részt vesz a krakkói óvárosban az 1956-ban az Egyetemisták Forradalmi Bizottsága által szervezett tiltakozásait és a magyaroknak nyújtott segítségét megörökítő emléktábla leleplezésén.

Waclaw Felczak (1916-1993) történészprofesszor, a lengyel-magyar kapcsolatok kutatója, második világháborús futár volt, akit ellenzékisége miatt az ’50-es években börtönbe zártak.

Orbán csütörtökön délelőtt még Romániában kampányolt. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik