Belföld

Leállt a négyes metró, füstölt az egyik szerelvény

Twitteren azt írják, megállt a négyes metró a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond között. Valahonnan füst is szivárog. A 24.hu információja szerint egy kocsi kezdett el füstölni, ezért a vészautomatika leállította a rendszert. A síneket is áramtalanították, a tűzoltók már a helyszínen vannak.

A járaton utazók a Szent Gellért téren hagyhatják el a metrót.

Az M4-es metró két állomására, a Szent Gellért térre és a Fővám térre kaptak egyszerre riasztást a fővárosi hivatásos tűzoltók: a bejelentések szerint mindkét állomáson füstöt tapasztaltak. Az elsődleges információk szerint egy metrószerelvény eleje enyhén füstölt.

Fotó: Dobák Ferenc
Fotó: Dobák Ferenc

A szerelvény az alagútban állt meg, húsz méterre a Szent Gellért téri állomástól. Az utasok az oldalsó mentőjárdán keresztül hagyták el a szerelvényt. A Szent Gellért téri megálló felé az elsődleges adatok szerint 122 ember hagyta el a metrót, senki sem rekedt a szerelvényen, üres a vonat.

Ezzel egy időben kiürítették a Fővám téri állomást is. A tűzoltók ezekben a percekben vizsgálják át a metrószerelvényt, keresik a füstölés okát.

Az utasokat ilyen menekítőjárdákon menekítették ki:

Fotó: Twitter/knorbz
Fotó: Twitter/knorbz

A BKK tájékoztatása szerint az M4 teljes vonalán pótlóbusz jár áramellátási hiba miatt.

Két napja a hármas metró füstölt a Corvin-negyednél, ami nagyon rossz műszaki állapotban van, és a felújításáról még mindig nem sikerült igazán megegyezni. Eddig úgy nézett ki, jövő nyáron kezdődhet, most viszont kiderült, hogy még tovább csúszhat, miután visszavonták a felújításra kiírt tendert. Addig rendszeresek lehetnek a leállások.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik