Belföld

Jön a hó, veszélyjelzés a köd miatt

Kiadták a figyelmeztetést.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre és szombatra elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki három keleti megyére (Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg) a sűrű, tartós köd miatt.

Pénteken általában erősen felhős, borult lesz az ég, rövidebb napos időszakokra inkább a déli megyékben számíthatunk. Sokfelé napközben is párás marad a levegő. Főként az ország északi felén elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat, de számottevő csapadék nem valószínű. A keleti, északkeleti szél országszerte mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet jellemzően 7 és 13 fok között alakul, de a tartósan borult északkeleti tájakon csupán 4, 7 fok várható. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton is erősen felhős marad az ég, csak északkeleten szakadozhat fel a felhőzet. Főként az ország déli felén várható helyenként eső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Vasárnap csak estétől szakadozik fel a felhőzet észak felől. Napközben elszórtan, estétől már csak helyenként várható eső, zápor, északon a hegyekben havas eső, hó is lehet. A délnyugati szél északnyugatira fordul, sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik