Belföld

Megkegyelmezne Budházyéknak a Jobbik

A párt törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy kapjanak amnesztiát a 2006. október 25. és a 2010-es tavaszi parlamenti választások között politikai okból tüntetők.

Toroczkai László, az ellenzéki párt alelnöke a csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy

az 1956-os szabadságharc és forradalom tíz évvel ezelőtti 50. évfordulója utáni forradalmi jellegű cselekmények részvevői alapvető politikai jogaikat gyakorolták a megromlott államrenddel, valamint a hatalmával visszaélő akkori kormányzattal szemben.

A jobbikos politikus szólt arról is, hogy míg Kádár János 1956 után hét évvel általános közkegyelmet gyakorolt a forradalomban részvevőknek, addig a 2006 óta eltelt 10 évben nem történt ilyen.

Ráadásul Gyurcsány Ferenc és akkori kormánya tagjai tovább folytathatják politikai tevékenységüket és számolhatják millióikat, miközben a Budaházy-ügy 17 vádlottja összesen 125 év fegyházbüntetést kapott első fokon.

Megjegyezte, javaslatuk nem csupán erre az ügyre vonatkozik, hanem legkevesebb több száz olyan hazafinak biztosítana közkegyelmet, akit politikai ellenállásuk miatt például  közbiztonság-, személy- és vagyonelleni bűncselekményekkel vádolnak. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik