Belföld

Tovább titkolják Mészárosék, mire mentek a tao-pénzek

Az elsőfokú döntés szerint ki kellene adniuk, de fellebbeztek.

Nem adja ki a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány, hogy kiktől kapta és mire költötte a tao-pénzekből befolyt milliárdokat – írja a Magyar Narancs.

Az alapítványt a DK perelte be, az elsőfokú ítélet pedig kimondta, hogy az alapítványnak meg kell mutatnia, kikkel és mire szerződtek a társasági adókedvezmény révén befolyt összegből. A Magyar Narancs érdeklődésére a Székesfehérvári Törvényszék sajtószóvivője közölte, hogy meg is érkezett a fellebbezés, másodfokon pedig a Fővárosi Ítélőtábla jár el az ügyben.

A kormány még október 11-én, az ítélethirdetés után adótitokká minősítette a tao-pénzek áramlását, így a sportegyesületeknek gyakorlatilag semmilyen információt nem kell kiadniuk azon kívül, hogy egy évben mennyi pénzt kaptak. A kormány és az alapítvány ügyvédje is azzal érvel, hogy az a pénz, amely az adókedvezmény lehetősége miatt nem áramlik be az államkasszába, nem minősül közpénznek, az első fokon eljáró bíróság szerint azonban ez nincs így.

Azt írják, a Transparency International is perel, a korrupcióellenes szervezet minden csapat minden támogatójára kíváncsi. Ügyeikben az első tárgyalások decemberben lesznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik