Belföld

Hernádit már nem körözi az Interpol, mattot kaptak a horvátok

Hernadi-Zsolt(1)(960x640).jpg (hernádi zsolt,)
Hernadi-Zsolt(1)(960x640).jpg (hernádi zsolt,)
Ez megfellebbezhetetlen döntés - tudatta a Mol-vezér ügyvédje.

Az Interpol végrehajtó bizottsága minap nyilvánosságra került határozatában elutasította a horvát fél kérését, hogy újítsák meg a Mol vezetője ellen kiadott elfogatóparancsot. Hernádi Zsolt végleg lekerült az Interpol körözési listájáról – közölte a Mol elnök-vezérigazgatójának jogi képviseletét ellátó nemzetközi ügyvédi csoport vezetője.

Michael O’Kane, a londoni Peters & Peters jogi iroda egyik vezetője, aki a Mol elnök-vezérigazgatójának ügyvédi csoportját is vezeti, az MTI kérdéseire írásban azt válaszolta, hogy az Interpol döntése után Horvátország a továbbiakban nem használhatja a szervezet eljárási mechanizmusait Hernádi Zsolt ellen.

Hernádi Zsoltot a horvát ügyészség azzal vádolta, hogy 2009-ben azért adta át a horvát állam az INA nevű energiacég irányítási jogát a Molnak, mert a Mol-vezér lefizette az akkori kormányfőt. Hernádi Zsolt és Ivo Sanader végig tagadták a vádakat.

A nem hivatalos indoklás szerint az Interpol azért utasította el a nemzetközi elfogatóparancs megújítását, mert a magyar hatóságok már folytattak Hernádi Zsolt ellen vizsgálatot a horvát vádakkal kapcsolatban.

Idén szeptemberben kiderült, egy nemzetközi szerződés miatt a magyar hatóságok nem tehetnek eleget a szarajevói ügyészség jogsegélykérésének, hogy egy boszniai nyomozás részeként hallgassák ki Hernádi Zsoltot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik