Belföld

Rettegett horvát dílert csíptek meg a rendőrök Pesten

Két másik országban is körözték az erőszakos bűnözőt, aki a Damjanich utcában akadt horogra. Nem is úszta meg az előzetes letartóztatást.

Előzetes letartóztatásba helyezték a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított, hétfőn Budapesten elfogott horvát férfit, aki ellen több nemzetközi elfogatóparancs is érvényben volt. A Fővárosi Törvényszék szerdai közleményében azt írta: mivel a gyanúsított több éve bujkál külföldi hatóságok elől, a szökés veszélye kimagasló.

A rendőrség szerdán közölte a honlapján, hogy a 34 éves S. Gorant a Damjanich utcában fogták el. A nyomozók azt is megállapították, hogy a férfivel szemben két nemzetközi elfogatóparancs is érvényben van,

Horvátország fegyveres rablás, Szerbia halált okozó cserbenhagyásos közlekedési bűncselekmény miatt körözi.

A Fővárosi Törvényszék szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. A végzés jogerős. Mint írták, a budapesti albérletében elfogott gyanúsított lakóhelyén a hatóságok több mint 13 kilogramm THC tartalmú növényi anyagot és 1 kilogrammot meghaladó kokaintartalmú port találtak és foglaltak le.

A közlemény szerint a gyanúsítottnak nincs magyarországi kötődése, az eljárás során úgy nyilatkozott, hogy ismerősei sincsenek Budapesten. Magyarországon álnéven bujkált, bejelentett lakóhellyel nem rendelkezik, legális megélhetési forrása nincs.

(MTI; fotónk illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik