Belföld

Csakazértis Rogán tovább erősödött Orbánnál

Minden egyes támadás megerősíti Rogán Antal pozícióját.

Bár egyik kedvence már megbuktatta, ezt maga Orbán Viktor mondta a Parlamentben, amikor az ellenzék azzal szembesítette, hogy minisztere bizony többször is nem mondott igazat, ezért talán ideje lenne leváltania. A kormány fejét most újfent megkérdezték, hazudozhat-e következmények nélkül egy miniszter.

Szabó Tímea (Párbeszéd) a biztonság kedvéért írásban is rákérdezett erre a miniszterelnöknél. A független képviselő visszaidézte a kvótareferendum napján történteket, amikor a miniszter helikopterrel ment egy esküvőre, amit először letagadott (az azóta beszántott) Népszabadságnak.

A politikus azt válaszolta, hogy minden bizonnyal összetévesztették valakivel, ilyen nem történt, sőt, perrel fenyegette azokat, akik közlik az információt.

Válaszul elküldték neki a bizonyítékot, mire kiderült, mégis ő helikopterezett.

Azonban amíg számára úgy tűnt, nem biztos, hogy van rá bizonyíték, addig letagadta és nem válaszolt.

Szabó szerint jogos felvetésnek tűnik, hogy ez a hozzáállás megmutatkozhat-e Rogán kormányzati munkájában akár a kormányfővel szemben is. A propagandaminiszter vállalhatatlan ügyei – helikopterezés, Pasa park, letelepedési biznisz – miatt Szabó Tímea három kérdésre kért választ a kormányfőtől.

Lesz-e következménye annak, hogy Rogán Antal először megpróbálta megtéveszteni a nyilvánosságot a helikopterezéséről?

Továbbra is alkalmasnak tartják Rogán Antalt a kormányzati tájékoztatás vezetésére – különös tekintettel arra, hogy a világ legdrágább népszavazási kampánya érvénytelen eredményt hozott, – miközben távol maradt a szavazástól?

Az állampolgárok hogyan bízhatnak a kormányzati tájékoztatásban, amikor tudják, hogy a területért felelős miniszter nem mondott igazat?

Orbán Viktor nem válaszolt.

Rogán Antal sem.

Dömötör Csaba államtitkár igen. Szerinte főnöke felesége (az ügyes üzletasszony) a botrány kirobbanásának és a népszavazás napján, október 2-án felhatalmazta a Fly-coop Kft. tulajdonosát, hogy utazásuk részleteit teljes egészében hozza nyilvánosságra. Ez aznap megtörtént. Bár ezt Szabó Tímea nem kérdezte, azt is megírta, hogy Rogán Antal és felesége utazásukhoz semmilyen közpénzt nem használtak fel.

Két magáncég közötti megállapodásról van szó, ami üzleti titok, erről egyik cég sem köteles beszámolni a nyilvánosságnak. Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséget Magyarországon törvény szabályozza, annak Rogán Antal és a felesége is mindenben eleget tett.

Rogán államtitkára természetesen nem kérdőjelezte meg főnöke alkalmasságát, azt pedig már önmagában is abszurdnak nevezte, hogy

miniszter úr nem ment el szavazni.

Ezt korábban maga Rogán Antal is cáfolta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, amikor Kálmán Olgának ajándékozott egy szavazókörnél készített szelfit.

A focialista kisvasút szelleme

Mint korábban megírtuk, Orbán Viktor a felcsúti csakazértis kisvasút szellemét idézte hétfőn a parlamentben, amikor össztűz zúdult rá a minisztere miatt, amiért tagadta a helikoptert, füllentett a letelepedési kötvényekről, hadovált úgymond jobbkezéhez fűződő kapcsolatáról.

A kormányfő jelezte, személyeskedéssel, politikai blöffel ő egyáltalán nem foglalkozik. Nála csak a teljesítmény számít. Rogán Antal pozícióját minden személyeskedés és minden egyes támadás csak erősíti.

Ezt nagyon sokszor elmondta. Olyannyira, hogy nehéz volt nem úgy értelmezni, mint hogy Orbán Rogánhoz láncolta magát. A kormányfő arról is beszélt, hogy ha egyetlen szó is igaz lett volna abból, amit Rogánról mondtak, már rég feljelentést tettek volna ellene.

A vádakat nevetségesnek, gyermetegnek tekinti, nem is veszi őket komolyan. A miniszterelnök

tényekkel alátámasztott hazugságoknak

minősítette a Rogánt érő vádakat, hazugozott egyet maga is, miután jelezte, ez nem bír nagy sportértékkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik