Belföld vélemény

Börtönbüntetést jósol a Tények a hvg.hu újságírójának

Tegnap megírtuk, saját pofonjába futott bele a TV2: karaktergyilkosságot próbáltak meg elkövetni Gergely Zsófia, a hvg.hu újságírója ellen, a nagy igyekezetben viszont senkinek nem volt ideje/kedve/késztetése a csatornánál, hogy ellenőrizze, jó ember fotóját és videóját mutatják-e a riport alatt. A beégés után Facebookon és honlapjukon kértek elnézést, amivel újabb munkát adtak maguknak: az előbbi poszt alól ugyanis nem győzték gyomlálni a nekik nem tetsző hozzászólásokat. Vasárnap újabb egy percet szenteltek a történteknek: most már azonban sikerült arról a Gergely Zsófiáról képet betenni, akire szombaton gondoltak.

A riport abból a szempontból teljesen szükségtelen volt, hogy ugyanazt mondták el újra, amit tegnap, csupán egy másik képpel. Az anyag címe A rejtőzködő “moráldíva” lett – nem tudni, hogy a jelzőt azért tették idézőjelbe, hogy hangsúlyozzák a szerintük frappáns szóösszetételt vagy azért, mert a szintén kormányközeli Magyar Idők használta egy pénteki cikkének címében.

Mindenesetre azért is fura rejtőzködésről beszélni, mert nemcsak a TV2 felejti el mostanában a (például a tegnapi lejáratónak szánt, illetve a mai korrigált) riportok végén feltüntetni azt, hogy kik készítették, de az Origo is, amire mostanában, egyre többet hivatkozik a csatorna – legyen szó akár a mai, homofób, de egyébként meleg európai vezetőkről szóló anyaguknál.

Már csak emiatt is fura, hogy Gergelyen kérik számon azt, hogy “nem adja az arcát a cikkeihez”, pedig egy júniusi anyagánál is ott van. A hivatkozott cikk egyébként arról szól, hogy a Spéder Zoltán karaktergyilkosságáról szóló riportot Kunfalvi Nóra készítette – a nagy sietségben ezt ugyanis a TV2 akkor szintén elfelejtette feltüntetni.

Keresik a hvg.hu-t, mi meg őket

A TV2 tegnap és mai riportjában is elmondják, megkeresték a hvg.hu-t, hogy a portál számoljon be, milyen következményei lesznek annak, hogy Gergely úgy írt valakinek az egészségügyi állapotáról, hogy ahhoz sem ő, sem a család nem járult hozzá.

Többször felhozzák: Gergely etikai vétségéért akár két év börtönbüntetést is kaphat.

Sajnos a csatorna nem mindig ilyen lelkes: tegnap este ugyanis mi is megkérdeztük tőlük, náluk lesznek-e következményei annak, hogy a (lejáratónak szánt) anyagból ekkora totális beégés lett – választ azonban eddig a percig nem kaptunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik